Startpagina reikicentrum.nl

Aarde meditatie.


Ga rustig zitten of liggen op een stille plaats. Maak het je comfortabel door bijvoorbeeld het licht te dimmen en de gordijnen te sluiten. Als je niet gestoord wilt worden kun je de stekker van de telefoon eruit halen en de deur op slot doen. Kies in ieder geval een plaats en tijd waar je even op jezelf kunt zijn.

Je kunt je ogen sluiten als je dat wilt.

Neem een tijdje om je gedachten tot rust te laten komen. Dingen van de dag, taken die nog gedaan moeten worden en problemen die je bezighouden zullen zich aan je op willen dringen. Wijs ze niet af en veroordeel de gedachten niet, neem er voor nu liefdevol even afstand van. Ze zijn voor later. Je aanwezigheid hier en nu telt. Alles wat in je opkomt is werkelijk en belangrijk, maar kan nu wel even wachten. Langzaamaan worden de gedachten rustiger.

Probeer je een perkje of een tuintje voor te stellen. Dit kan een tuintje zijn die je kent, je kunt ook zelf een perkje visualiseren. Het is jou stukje aarde, groot of klein, bekend of nieuw. Vreemden hoef je niet te vrezen, die hebben geen toegang. De grond is ruw en onbewerkt. Er groeit nog niets. Je mag zaaien en oogsten wat je wilt.

Kies je grootste wens of verlangen. Dit kan alles zijn. Denk niet na over mogelijkheden, oorzaak en gevolg. Meestal is het eerste wat in je opkomt het juiste. Je wens hoeft niet haalbaar te zijn, het is een wens.

Vertrouw deze wens als zaailing toe aan de aarde. De aarde zal de wens koesteren voor je. De natuur zal in haar oprechtheid je zaailing laten groeien en alle omstandigheden verschaffen die het nodig is.

Vraag jezelf vervolgens wat je verlangen belemmerd. Wat maakt dat je wens niet ten uitvoer gebracht kan worden. Belemmert een remming uit jezelf de uitvoering. Zijn de omstandigheden tegen je wens. Wellicht wil je het bij de wens zelf houden zonder het te ervaren. Laat alle bezwaren de voeding zijn voor je wens. Een bezwaar maakt een wens niet minder wenselijk. Dit is de voeding voor je zaailing. De mest zo je wilt.

Je werk is nu gedaan. De natuur heeft de zorg voor een goede afloop. In alle oprechtheid zal deze beslissen of je wens zal groeien. Wees niet bang als je wens eerlijk en oprecht is De natuur zal dat ook zijn.

Kijk in vertrouwen toe hoe je wens zal groeien op zijn belemmeringen. Schroom niet om met regelmaat de vorderingen van je gewas te aanschouwen. Dagelijks neemt haar kracht toe. Je kleine wensje kan verworden tot een grote vrucht, rijp om te plukken. Geniet die vrucht als de tijd rijp, het is je eigen oogst. Proef de overwinning van je aanvankelijke tegenwerpingen in je volgroeid resultaat.  (Bron: Ruud Karsten, puurensimpel.nl)

   

Naar meditatie index