Tai Chi Boeken
startpagina
Deze boeken zijn rechtstreeks te koop via BOL, klik op titel of boek om te kopen.
Veel boeken zijn ook in het engels (vaak goedkoper) te verkrijgen, via Amazon, Reiki-bookshop.com

De essentie van Tai Chi
De essentie van Tai Chi<br>R. Jansen
De essentie van Tai Chi
R. Jansen

Instructieboek met als kern zeven lichaamsoefeningen die het aanleren van de basisprincipes van de Oosterse krijgs- en gezondheidskunst Tai Chi Chuan tot doel hebben. Deze uitvoerige nadruk op de basis die vooráfgaat aan de Tai Chi bewegingsvorm - die zo vaak centraal staat in de literatuur over Tai Chi in het Nederlands taalgebied (zoals "T'ai Chi, de meest verheven oefening voor gezondheid, sport en zelf-verdediging" van Cheng Man-Ch'ing & Robert Smith (*)) - maakt dit boek uniek in zijn soort en uitermate geschikt voor de brede doelgroep van beoefenaars van elke Oosterse krijgs-/gezondheidskunst die volgens de principes van Tai Chi te werk gaat (zoals aikido). De auteur legt de nadruk op het samengaan van 'aandacht' en 'beweging', het 'voelen' in plaats van technische volkomenheid. Dat verklaart de aparte hoofdstukken over buikademhaling, daoïstische meridiaanmeditatie, het binnenlichaam en 'voelen in het dagelijks leven'. Zijn afwijkende terminologie en de niet altijd even relevante anekdotische terzijdes zijn slechts kleine minpuntjes die niets afdoen aan de helderheid van tekst, uitleg en illustraties.

 

Oefenboek T'ai chi ch'uan
Oefenboek T'ai chi ch'uan<br>Emiel Smulders
Oefenboek T'ai chi ch'uan
Emiel Smulders

T'ai Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingsmethode. In diepere zin is het ook een vechtmethode, maar het uiterste doel is, dat de beoefenaar in harmonie tracht te komen met zichzelf en zijn of haar omgeving. De bewegingen worden uiterst rustig en kalm uitgevoerd, waardoor deze methode ook geschikt is voor oudere mensen. De titel geeft al aan, dat het een oefenboek is; een naslagwerk voor de beoefenaren, met kleine zwart-wit foto's op elke linkerpagina. In de eerste hoofdstukken worden de oorsprong, geschiedenis en de filosofie duidelijk uitgelegd. Dit is de eerste uitgave over dit onderwerp van een Nederlandse schrijver. Er bestaat al een boek waarin ook de Chinese benamingen worden gegeven. De schrijver van dit boek heeft daar duidelijk vanaf gezien. Er zijn overal in ons land beoefenaren te vinden en de populariteit neemt toe. Bevat een literatuuropgave en een lijst met adressen.

 

Tai Chi Qigong
Tai Chi Qigong<br>Gary Khor
Tai Chi Qigong
Gary Khor

Met Tai Chi kunt u uw geest helder maken, uw lichaam verjongen, uw weerstand tegen ziekte vergroten en nieuwe kracht en vitaliteit krijgen. Jong of oud, gezond of niet, iedereen kan genieten van de talloze voordelen van de oude Chinese filosofie Tai Chi. De stap-voor-stap oefeningen in dit praktische boek heffen stress en spanning op en herstellen het evenwicht tussen lichaam en geest. Met duidelijke illustraties.

 

Handboek Tai Chi Chuan
Handboek Tai Chi Chuan<br>M. Koeman
Handboek Tai Chi Chuan
M. Koeman

De kunst en het wijsgerige gedachtegoed van Tai-Chi Chuan komen voort uit de Chinese krijgskunde. Deze gevechtstechniek kan worden aangewend om op een zachte liefhebbende wijze het lichaam en de geest te trainen en te ontwikkelen. Fysiek en psychisch evenwicht wordt verkregen door het op de juiste manier laten werken van de energiestromen Yin, dat staat voor passief, en Yang, dat duidt op activiteit. Bij het toepassen van de technieken is het van het hoogste belang zich bewust te zijn van de basisprincipes, te weten ontspannen houding, geconcentreerde geest, meditatief handelen, harmonie en buikademhaling. In de traditie wordt Tai-Chi Chuan een taoistische kunst genoemd vanwege de banden met het werk van Lao Tze, de Tao Te Tjing. De auteur, een Chinese meester in deze gevechtskunst, geeft in dit werkboek een oefenprogramma vanaf het meest elementaire niveau tot het hoogste niveau. Ondersteund door gedetailleerde tekeningen worden de oefeningen stap voor stap geanalyseerd. Daarbij is het taalgebruik zowel transparant als poetisch. Het werkboek, dat wordt besloten met noten, bronnen en een register, nodigt uit om de theorie aan de praktijk te toetsen. Met zorg uitgegeven. Bevat noten, bibliografie en register.ga naar afdeling:
Reiki boeken
Spirituele boeken

Qi Gong boeken
Edelstenen en mineralen
Tai Chi
Meditatie boeken
Yoga boekenChi-zelfmassage<br>I. Maassen
Chi-zelfmassage
I. Maassen

Tai-ji-quan<br>Foen Tjoeng Lie
Tai-ji-quan
Foen Tjoeng Lie

Het wezen van T'ai Chi Ch'uan

Kosmische Chi Kung
I. Maassen

Tai Chi
P. Allbright

Tai Chi
Gary Khor

Tai Chi Chuan
Szigeti, L.

Tai Chi Chuan
Denise Breiter

Tai Chi Chi Kung zonder geheimen
H. van den Broek

Stap-voor-stap Tai Chi
Lam Kam Chuen

T'ai Chi
H.J.W. Becht

Dertien verhandelingen over T'ai Chi Ch'uan
Cheng Man-ch ing