Corry en Dick Zuiderduin, Reikicentrum "Anahata".

Kontaktbrief no. 15, december 2006


Lieve Reikibeoefenaars,
Zie hier onze vijftiende kontaktbrief.

We zijn blij dat we via deze brief weer even bij jullie kunnen en mogen binnenkomen.
We hebben weer een bijzonder half jaar achter de rug. Vele mensen hebben we weer mogen ontmoeten en de weg mogen wijzen naar het Reikipad. De helingskracht van Reiki blijft ons steeds weer verwonderen. We hebben dit laatste half jaar weer in heel veel harten van mensen mogen kijken. Daardoor mochten we deelgenoot zijn van ontroerende ervaringen maar ook van gevoelens van pijn, verdriet, boosheid en onmacht. Steeds weer zijn we overvallen door het gevoel van één zijn met de ander. Een voorrecht dat ons steeds weer prikkelt om door te gaan op de ingeslagen weg. Langs deze weg willen we al die mensen bedanken die ons mails en brieven hebben gestuurd waarin zij onder woorden hebben gebracht wat Reiki met hun heeft gedaan en wat zij met Reiki hebben gedaan. Als je leest wat Reiki dan vaak teweegbrengt dan ervaar je een gevoel van warmte, liefde, ontroering, respect, bewondering en eerbied voor Reiki.
Een paar citaten:
1. Ik voel me een ander mens door Reiki. Ik ben door Reiki anders gaan denken. Ik heb het gevoel dat mijn rugzak kleiner wordt. Ik voel me ook sterker worden, niet alleen aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant.. Ik heb meer grip op mijn gevoel. Reiki heeft mij een ander mens gemaakt. Een vrouw die weet wat ze wel en wat ze niet wil. Een vrouw die naar haar gevoel kan luisteren en die niet meer met de dingen blijft zitten en alles bespreekbaar maakt.
2. Reiki laat me steeds meer de juiste keuzes maken, Reiki laat mij de weg zien waar ik naar toe mag gaan. Hoewel ik het nog steeds moeilijk vind, die “zere”emoties van binnen te helpen. Op de raarste momenten zijn ze er weer, maar ik blijf proberen, ook deze gevoelens met liefde te behandelen. Ook zij horen bij mijn proces…………Ook heb ik een steeds terugkerende zin in mijn hoofd: Gisteren voorbij. Morgen weet ik niet. Dus leef en geniet vandaag. Is dat niet heerlijk
3.Nadat ik de cursus had gedaan en wij drie heerlijke dagen hadden gehad vond ik het moeilijk terug te keren in de maatschappij. Ik heb mezelf 21 dagen behandeld waarvan vooral in het begin mijn urine gekleurd was en mijn faeces. Ik voel me sterker en rustiger door de Reikicursus. Ik laat me niet meer zo opjagen en kom meer voor mezelf op. Reiki heeft mij veel rijker gemaakt en heeft mijn leven nieuwe dingen laten zien. Ik heb nog geen andere mensen behandeld omdat ik eerst aan mezelf wil werken.
4. Mijn totale levensvisie is veranderd sinds ik Reiki heb mogen ontvangen. Ik verwacht niets en laat alles komen zoals het komt zonder mij druk te maken. Het verleden heeft mij gemaakt tot wat ik voor de cursus was, want nu ik door heb hoe het verleden mij heeft gevormd is er een nieuw leven ontstaan! Ik laat geen gebruik en misbruik meer van me maken, ik laat me niet meer intimideren en ik sta nu voor wie ik echt ben en wat ik echt voel!!!! Ik ervaar nu dat de normen en waarden ten aanzien van het leven in zijn totaliteit veranderen in zeer positieve en warme zin. En ik doel vooral op de verandering van de normen en waarden naar mezelf. Want nu die zijn veranderd en ik mezelf steeds meer respecteer en waardeer, veranderen automatisch de normen en waarden van anderen om mij heen in positieve zin.
Deze en veel andere verhalen die wij via de post en mail ontvangen geven ons ook het elan om zoveel tijd te investeren in de reikicursussen, behandelavonden, behandelingen. voorlichtingen, telefoontjes van cursisten, mailtjes met vragen etc. etc.

Hieronder de gebruikelijke organisatorische feiten en nieuwe boekbesprekingen.

NIEUWE REIKI-BOEKEN
Ik (Dick) heb 2 nieuwe Reikiboeken ontdekt en gelezen. Het eerste boek draagt de naam Reiki voor Dummies. Precies iets voor mij dacht ik totdat ik op de achterkant van het boek las:
Slimme mensen lezen Voor Dummies. Het boek is geschreven door Nina L.Paul, Phd. De schrijfster is gepromoveerd epidemiologe en immunologe, deed diverse postdoctorale onderzoeken en is auteur van vele medische publicaties. De schrijfster gaf ook les aan schoolkinderen van verschillende leeftijden en niveaus in New Mexico en werkte als vrijwilligster in een informatiebureau voor kanker bij een ziekenhuis in Engeland. Ze werkte binnen de reguliere geneeskunde en droeg bij aan een medische databank. Schrijfster gelooft in een meerledige benadering van gezondheid. Uiteindelijk is ze Reikimaster geworden en heeft ze een eigen praktijk opgezet.
Het is eenvoudig opgezet en makkelijk leesbaar. Een interessant hoofdstuk is Reiki’s wortels en takken ontdekken. De manier waarop alle reikitakken hier op een rijtje worden gezet ben ik nog niet eerder tegengekomen. Wat ik nu schrijf klinkt misschien raar. Als je al meerdere reikiboeken hebt gelezen is dit best een aardig boek maar als je er weinig hebt gelezen kan ik dit boek niet aanraden. Waarom? Het boek omvat vele onjuistheden. Als je al vele boeken hebt gelezen kun je wel een onderscheid maken in wat juist is en wat niet juist is.
Paar voorbeelden: een ander een reikibehandeling geven kun je alleen als je R2 hebt.
Reiki wordt als therapie omschreven. Om Reiki te kunnen ervaren moet je een gevoel van gelukzaligheid kennen. Er wordt ten onrechte beweert dat de reikiprincipes zijn vormgegeven door Mikao Usui. Er wordt informatie gegeven over gebruik van kristallen in de reikipraktijk dit terwijl dat niets met Reiki heeft te maken. Schrijfster veronderstelt ten onrechte dat je alleen maar ontspannen bent als je op de behandeltafel ligt en dat de behandeling alleen maar rust en vreugde brengt. Schrijfster schrijft ten onrechte dat Reiki een Japans woord is voor “spirituele energie”
Zo zou ik nog veel meer onjuistheden kunnen vermelden maar dan wordt de nieuwsbrief wel erg lang. Het boek omvat 300 bladzijden en de punten die ik er uitgehaald heb betreffen alleen de eerste 7 bladzijden!
Het tweede boek is genaamd Reiki voor emotionele genezing en is geschreven door Tanmaya Honervogt die nog een reikiboek op haar naam heeft staan. Tanmaya werkt al vanaf 1983 met Reiki en is ingewijd door een van de Reikimeesters die in de leer waren bij Hawayo Takata. In 1995 richtte zij in Devon in Engeland de School op. Hier worden officieel erkende cursussen gegeven in de traditionele Usui methode.
Eigenlijk een uniek boek omdat naar mijn weten nog niet eerder een boek is geschreven voornamelijk gebaseerd op emotionele genezing. Het boek is prachtig geïllustreerd. Als je alleen maar naar de plaatjes kijkt voel je de schoonheid van en het respect voor Reiki.
Ik kan dit boek echt aanbevelen. Het ISBN nummer is 90 6963 711 1

BEZOEK AAN ONS REIKIKIND :
De meeste van jullie weten wel dat een heel dankbare moeder haar kind na intensieve reikibegeleiding onzerzijds voor en tijdens de zwangerschap mede heeft genoemd naar ons reikicentrum. Ze draagt de naam Isabella Anahata.

Op 1 november j.l. werden wij gebeld: een heel lief stemmetje zei: “ hallo komen jullie koffiedrinken”. Natuurlijk wisten we zo even niet wie we aan de telefoon hadden. Het bleek Isabella te zijn. Desgevraagd vertelde ze ons dat ze 2 november d.a.v. jarig was. Gelukkig (toevallig?) waren we de volgende ochtend vrij en wij vertelden haar dat we zeker zouden komen. Na een make-up doos voor kinderen te hebben gekocht wij op weg. We werden allerhartelijkst een heel warm ontvangen door beide ouders. In de woonkamer troffen we een divers gezelschap van ouders en kinderen aan. Het was echt feest. Uiteindelijk kon Isabella even tijd maken om ons cadeautje uit te pakken en het bleek bijzonder in de smaak te vallen. We hebben genoten van de hartelijke ontvangst, de koffie en het eigengemaakte gebak.
Het was bijzonder en fijn om Isabella weer te zien en vast te stellen dat het heel goed met haar gaat. Het is een bijzonder rustig en pienter meisje dat zelfs al een klas heeft overgeslagen. We hebben fijn bijgepraat. Het voelde goed, de verbinding was er nog steeds! We hebben er nog een uitnodiging aan overgehouden, Als het kouder wordt nodigen ze ons uit om buiten in hun prieeltje glühwijn te komen drinken. We zien er naar uit.

E-MAIL ADRESSEN :
Steeds meer mensen geven hun nieuwe e-mail adres op of geven hun gewijzigde e-mail adres door. Iedereen bedankt daarvoor.

Toch even een oproep als herinnering voor de mensen die in ons bestand van de te verzenden nieuwsbrieven zijn opgenomen en die ons nog geen e-mail adres hebben doorgegeven terwijl ze wel een e-mail adres hebben.
Stuur ons even een mailtje zodat wij het e-mail adres in ons bestand kunnen opnemen. Ook als je een ander e-mail adres hebt gekregen laat het ons even weten. Het levert ons een enorme tijdsbesparing op en dat is ons niet onwelkom.

BEHANDELAVONDEN:
Deze worden nog steeds heel goed bezocht. Elke maand zijn we nog steeds met ongeveer 40 mensen bij elkaar om elkaar in stilte te behandelen.
We hebben nog steeds een reservelijst. We nodigen deze mensen regelmatig uit, omdat binnen de groep van mensen die op de vaste lijst staan altijd wel meerdere mensen verhinderd zijn. Het is en blijft bijzonder om met zo velen in eenheid met elkaar en met Reiki bezig te zijn. Wil je op de reservelijst geplaatst worden bel of mail ons even.

DATA BEHANDELAVONDEN:
De data van de komende behandelavonden in het eerste half jaar van 2007 zijn: 22 januari, 19 februari, 19 maart, 16 april, 14 mei, 11 juni en 2 juli. De behandelavonden beginnen om stipt 19.30 uur en eindigen stipt om 22.30 uur. Vanaf 19.15 uur is iedereen welkom.
Graag niet eerder omdat wij dan nog met de voorbereidingen bezig zijn. Vergeet niet een mok voor de thee mee te nemen en een handdoekje voor onder je hoofd.

CURSUS REIKI II:
Zoals we gewend zijn te doen organiseren we R.2 cursussen op basis van 6 aanmeldingen. We hebben al 3 aanmeldingen binnen en de volgende R2 cursus is voorlopig bepaald op 15 en 16 juni 2007. De cursussen worden bij ons thuis gehouden en er wordt dan tevens bij ons geluncht.

CURSUSSEN REIKI I:
In het eerste halfjaar van 2007:
25-26 en 27 januari (deze cursus is bijna volgeboekt), 22-23 en 24 februari, 29-30 en 31 maart, 26-27 en 28 april, 17-18 en 19 mei, 28-29 en 30 juni

REIKI II INTENSIVE: (alleen voor degene die bij ons RII hebben gedaan)
De ervaring is dat tijdens en na de workshop de verbinding met Reiki als dieper en sterker wordt ervaren wat uiteindelijk de opzet is geweest om dit aan te reiken.
Vragen over RII kunnen worden gesteld (maak maar een verlanglijstje) en een aantal nieuwe technieken worden aangereikt terwijl er verder nog gebeurt wat mag en kan gebeuren.
De eerstvolgende workshop zal bij voldoende aanmelding plaatsvinden op 1 juni a.s. De RII intensive wordt ook bij ons thuis gegeven en begint om 19.00 uur. De kosten bedragen € 7,50 Er hebben zich al een paar mensen aangemeld.

VOORLICHTINGSAVONDEN:
Wij geven de voorlichting in Hengelo in de Woolderschool aan de Semmelweisstraat 42.
Deze worden in het eerste halfjaar van 2007 gegeven op de navolgende data:
23 januari, 13 februari, 20 maart, 17 april, 8 mei, 12 juni en 26 juni. De voorlichting begint m.u.v. 13 februari a.s. telkens om 20.00 uur. 13 februari a.s. is de aanvang 20.30 uur.
Dan even over de nieuwsbrief.
Voor de hierna genoemde cursisten geldt dat de termijn voor reguliere toezending is verstreken en dat dit de laatste nieuwsbrief is.
G.J.M. Annink Borne, J.en I. Bakker Enschede, D.A. Beersma Hengelo, C.A. Bekker- de Lavalatta Denekamp, R.G.J. Berfelo Hengelo, J.G.Bijl-Bijsterbosch Nijverdal, K. Bousema Enschede, T.A.F. Braakhuis Hengelo, A.T.M. de Vegte-Brinker Almelo, A.S. Elmers Hengelo, K.D. Griët Enschede, M.M. Harmsen Enschede, M.J.G. Hartog-Brummelhuis Hengelo, E. Heuker of Hoek Hengelo, G. en M. Heuver Hengelo, L.J.M, Hoogstraten Hengelo, J.W. Hoogstraten Utrecht, L. Huiszoon Bussum, M.G. Jannink Enter, C.J.C. Kamphuis te Enschede, H.R. Koers Wierden, I. Kottink-Kuipers Geesteren, M.S.E. Kuiperij Hengelo, C.H. Lammers Hengelo, M.A.S. Mulder Hengelo, L. Nienhuis Groenlo, S. Nijhof-Käveke Haaksbergen, H.G.J. Nijhuis Hengelo, M.M. Niks Enschede, R. Oonk te Enschede, A.J.B.M. Oosterholt-Engbers Haaksbergen, E.S. Postma Hengelo, P.H.L. Pranger Haaksbergen, M. Rouwers Borne, M.T. Redder Ambt-Delden, A.F Root Hengelo, A. Saker Enschede, J. Schepers Haaksbergen, G.J. Snijder-Groot-Roessink Hengelo, B.M.J. Snuverink Hengelo, J.W. Somsen Hengelo, G.G.M. Spit-Schagen Tubbergen, M.G. Stegehuis Wierden, E.A.A.M. Telgenhof-Oude Koehorst Ootmarsum, M. ter Braak Haaksbergen, M. van Ark Hengelo, J.W. van de Maat-Stoelhorst Hengelo, G. van der Laan Borne, C.T. van der Tuin Oldenzaal, J.J. van Emmerik Enschede, R.J. van Mourik Borculo, J. van Nieuwenhoven Haaksbergen, V. van Veen Borne, D.Weeging Hengelo, K. Wijgerink-de Graaf Enschede, A.C.T.C.J. Willems Hengelo, K. Winter-Visser Hengelo,
Mochten de hiervoor genoemde personen prijs stellen op continuering van de toezending van onze nieuwsbrief voor een periode van 2 jaren dan worden deze vriendelijk verzocht de onkosten welke het opmaken en verzenden van de nieuwsbrief met zich meebrengt zijnde in totaal € 5, -- over te maken op de bankrekening van T.B.Zuiderduin en C.Zuiderduin-Behnken, bankrekeningnummer 625129334.
Mocht de rekening waarvan je het geld overmaakt op een andere naam staan vermeld dan wel even de naam zoals je bij ons staat geregistreerd.

TOT SLOT:
Het is bijna Kerstmis. Een feest van warmte en licht. Een feest om samen te zijn met elkaar. We luisteren naar Kerstmuziek. We hebben een prachtige kerstboom in huis staan. We hebben van alles te eten en te drinken in huis gehaald. Dure cadeaus zullen worden uitgewisseld. Sommige van ons gaan naar de nachtmis en staan even stil bij de geboorte van Jezus. In vele huizen zullen kaarsen branden. Dit is niet overal zo……. De aanslagen in Irak gaan nog gewoon door. De oorlog in Afghanistan is nog niet opgehouden. Er verblijven vele daklozen in vluchtelingenkampen.Er zijn veel mensen die omkomen van de honger en van de dorst.
Dichter bij huis denken vele mensen terug aan hun dierbare die ze verloren hebben. Zullen vele mensen alleen zijn omdat ze zijn gescheiden of omdat er simpelweg niet of nauwelijks naar hen wordt omgekeken zoals vele bejaarden in de bejaardentehuizen. Vele mensen zijn ziek, ondervinden pijn en/of verdriet en sommige daarvan zullen zich afvragen of ze nog een Kerstmis mee kunnen maken. Weer anderen denken aan een operatie die ze moeten ondergaan. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Met al deze mensen zijn we of we er ons nu bewust van zijn of niet energetisch verbonden. We zeggen vaak verander wat je kunt veranderen en aanvaard de dingen die je niet kunt veranderen. Zouden we in deze Kerstdagen niet een paar uurtjes aandacht kunnen geven aan deze zieke mensen, aan die eenzame mensen met pijn en/of verdriet. Ook zij willen zo graag warmte en licht voelen al is het maar eventjes. We hebben ontdekt dat energie je aandacht volgt. Misschien kunnen we ook al is het maar eventjes met liefde en mededogen denken aan de mensen in de vluchtelingenkampen, aan de mensen die in oorlogen verwikkeld zijn. Misschien steken we een kaarsje voor hen op of maken we wat geld over aan het vluchtelingenwerk.


Wij wensen iedereen sfeervolle Kerstdagen en een in alle opzichten “gezond” 2007.
Corry en Dick Zuiderduin. Oudere nieuwsbrieven,nieuwsbrief 14 nieuwsbrief 13, nieuwsbrief 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6CORRY & DICK ZUIDERDUIN - REIKIMASTERS - BRONKHORSTSTRAAT 3 - 7555 MK HENGELO - TELEFOON 074-2436849

| Wat is Reiki | Ervaringen | Over ons | Agenda | Nieuwsbrief | Hoe kies ik een master |
Wat kan Reiki voor me betekenen?
Words of wisdom


Index