Corry en Dick Zuiderduin, Reikicentrum "Anahata".

Kontaktbrief no. 14, juli 2006


Lieve Reikibeoefenaars,
Zie hier onze veertiende kontaktbrief.

We zijn een beetje laat met de toezending van deze kontaktbrief maar daar zijn diverse redenen voor op te noemen.

1. Op 16 juni 2006 is onze zoon getrouwd met een schat van een vrouw die de naam Minke van de Weerd draagt en nu ook Zuiderduin heet. De voorbereidingen voor het huwelijk aan onze kant hebben tijd gekost. In het Johanneskerkje in Twekkelo hebben zij elkaar hun jawoord gegeven. Beiden zagen er prachtig uit. Bij het verlaten van het kerkje hadden wij zeven witte duiven klaarstaan.
Deze duiven symboliseerden liefde, vrede, trouw. De witte kleur symboliseerde de trouwbelofte en het getal 7 dat volmaaktheid symboliseert staat in hun situatie symbool voor volmaakt geluk in hun huwelijksleven, 7 dagen per week 365 dagen per jaar.
We konden de duifjes zelf niet ophalen omdat wij de bruid in alle vroegte moesten ophalen uit Biddinghuizen waar haar ouderlijk huis staat. Onze dank gaat in dit verband uit naar Ruud Berfelo een cursist van ons die ook frequent de behandelavonden bezoekt en zijn lieve vrouw Yvonne die samen de duifjes uit Almelo hebben opgehaald en de manden weer hebben terugbezorgd.
Het was een onvergetelijke en schitterende dag met een subliem diner en bruiloftsfeest in de Rustende Jager in Bentelo.

2.Op 22 juni 23 en 24 juni 2006 een weekje later hebben we weer een schitterende reiki 1 cursus mogen geven en beleven.

3. Op 26 juni 2006 de behandelavond met 40 mensen en op 27 juni 2006 gaven we voorlichting.

4. Op 30 juni en 1 juli 2006 hebben we weer een R2 cursus mogen geven. Het blijft bijzonder met gemotiveerde mensen die hun verbinding met Reiki vanuit hun gevoel willen versterken te mogen werken. Na afloop is iedereen weer verbaast en verwondert over de vele mogelijkheden die R2 je aanreikt. De mogelijkheden worden alleen beperkt door ons voorstellingsvermogen.

Na deze opsomming begrijpen jullie vast wel waarom de kontaktbrief wat op zich heeft laten wachten.

We blijven dankbaar dat we via Reiki in de gelegenheid worden gesteld om zielskontakt met mensen te kunnen maken en via de Reikicursussen mensen een weg mogen laten zien welke ze de mogelijkheid biedt, zonder afhankelijk van anderen te zijn, zichzelf en eventueel anderen te kunnen helen. De reacties die wij telkens weer op allerlei manieren ontvangen verwarmen steeds weer ons hart en doen ons steeds weer beseffen dat het een voorrecht is om op deze wijze met Reiki bezig te mogen zijn.

 

We hebben het niet kunnen vertellen in de nieuwsbrief van december 2005 maar op16 januari 2006 ontvingen wij van de Stichting Rusland Direct een brief met de navolgende inhoud:

Geachte Mevrouw en mijnheer Zuiderduin,
Hierbij willen wij U hartelijk dankzeggen voor Uw aktie, waarbij U uw cursisten het cursusgeld als gift aan de stichting Rusland hebt laten betalen. Het verheugd ons bijzonder U te kunnen berichten dat wij van Uw cursisten over het jaar 2005 een bedrag hebben ontvangen van groot € 11.925.--.
Wij zullen er persoonlijk voor zorgdragen dat de giften voor 100 % aan de weeskinderen in Rusland worden besteed. Het spreekt voor zich dat wij de voortzetting van Uw actie zeer op prijs stellen.
Mede door deze giften kunnen de weeskinderen in Opocka en Nevel menswaardiger opgroeien. Wilt U, mede namens onze weeskinderen, Uw cursisten hartelijk bedanken.
Met vriendelijke groeten,
Hans Vronik
Voorzitter Stichting Rusland Direct

Hieronder de gebruikelijke organisatorische feiten en nieuwe boek- en CD besprekingen.

NIEUW REIKI-BOEKJE EN REIKI-CD:
We hebben de hand kunnen leggen op 2 nieuwe Reikiboeken namelijk Het Grote Boek der Reiki Symbolen, geschreven door Walter Lubeck en Mark Hosak en Handboek Reiki van Sunny Nederlof en Bas Buis.
Wat het eerstgenoemde boek betreft maak je borst maar nat het omvat 606 bladzijden en we zouden het zeker niet aanraden voor mensen die R1 gedaan hebben. Mensen die R2 hebben gedaan en zeer geïnteresseerd zijn in de spirituele traditie van symbolen en Mantra’s van het Usui Systeem van de natuurlijke Genezing kunnen hun hart ophalen.
Het tweede boek Handboek Reiki omvat interessante en leerzame hoofdstukken voor mensen die nog geen Reikiboek hebben aangeschaft maar een kritische noot vind ik (Dick) wel op zijn plaats.
Naar mijn ervaring en beleving staan er diverse onjuistheden in dit boek en hebben de schrijvers dit boek in belangrijke mate voor eigen parochie geschreven. Steeds wordt er weer verwezen naar de door hun zelf opgerichte organisatie. Verder zetten schrijvers zich tussen de regels door af tegen andere reikivormen hoewel ze pretenderen het boek voor alle reikivormen te hebben geschreven

Wat reiki CD.’s betreft ben ik geen nieuwe Cd’s tegengekomen.

In dit verband een OPROEP
Nu Dick Michon zijn winkel in Enschede heeft gesloten hebben we overal gezocht naar een winkel die wij zouden kunnen adviseren als een winkel met gelijke boeken- en CD voorraad.
Helaas tevergeefs. Anna Sofia in Zwolle heeft de CD voorraad teruggeschroefd ten gunste van de boekenvoorraad. Ook hier is het niet meer de moeite waard om voor CD’s helemaal naar Zwolle te gaan.
Als iemand binnen een afstand van 75 km. een goeie CD- en boekenwinkel kent waar veel Reiki Cd’s en boeken zijn te vinden laat het ons even weten en dan komen we hier in de volgende nieuwsbrief graag op terug.

E-MAIL ADRESSEN :
Steeds meer mensen geven hun nieuwe e-mail adres op of geven hun gewijzigde e-mail adres door. Iedereen bedankt daarvoor.

Toch even een oproep als herinnering voor de mensen die in ons bestand van de te verzenden nieuwsbrieven zijn opgenomen en die ons nog geen e-mail adres hebben doorgegeven terwijl ze wel een e-mail adres hebben.
Stuur ons even een mailtje zodat wij het e-mail adres in ons bestand kunnen opnemen. Ook als je een ander e-mail adres hebt gekregen laat het ons even weten. Het levert ons een enorme tijdsbesparing op en dat is ons niet onwelkom.

BEHANDELAVONDEN:
Deze worden nog steeds heel goed bezocht. Elke maand zijn we nog steeds met ongeveer 40 mensen bij elkaar om elkaar in stilte te behandelen.
We hebben nog steeds een reservelijst. We nodigen deze mensen regelmatig uit, omdat binnen de groep van mensen die op de vaste lijst staan altijd wel meerdere mensen verhinderd zijn. Het is en blijft bijzonder om met zo velen in eenheid met elkaar en met Reiki bezig te zijn. Wil je op de reservelijst geplaatst worden bel of mail ons even.

DATA BEHANDELAVONDEN:
De data van de komende behandelavonden in het tweede half jaar van 2006 zijn: 4 september, 2 oktober, 6 november en 11 december. De behandelavonden beginnen om stipt 19.30 uur en eindigen stipt om 22.30 uur. Vanaf 19.15 uur is iedereen welkom.
Graag niet eerder omdat wij dan nog met de voorbereidingen bezig zijn. Vergeet niet een mok voor de thee mee te nemen en een handdoekje voor onder je hoofd.

CURSUS REIKI II:
Zoals we gewend zijn te doen organiseren we R.2 cursussen op basis van voldoende aanmeldingen. De cursussen worden bij ons thuis gehouden en er wordt dan tevens bij ons geluncht. Als er 6 aanmeldingen binnen zijn dan plannen we weer in overleg een nieuwe R.2 cursus.

CURSUSSEN REIKI I:
In 2006:
14-15 en 16 september, 12-13 en 14 oktober, 16-17 en 18 november en tenslotte 14-15 en 16 december.

REIKI II INTENSIVE: (alleen voor degene die bij ons RII hebben gedaan)
De ervaring is dat tijdens en na de workshop de verbinding met Reiki als dieper en sterker wordt ervaren wat uiteindelijk de opzet is geweest om dit aan te reiken.
Vragen over RII kunnen worden gesteld (maak maar een verlanglijstje) en een aantal nieuwe technieken worden aangereikt terwijl er verder nog gebeurt wat mag en kan gebeuren.
De eerstvolgende workshop zal bij voldoende aanmelding plaatsvinden op een in onderling overleg nader te bepalen datum. De RII intensive wordt ook bij ons thuis gegeven en begint om 19.00 uur. De kosten bedragen € 7,50.Er hebben zich al een paar mensen aangemeld..

VOORLICHTINGSAVONDEN:
Wij geven de voorlichting in Hengelo in de Woolderschool aan de Semmelweisstraat 42.
Deze worden gegeven in 2006 op dinsdag 5 september, 3 oktober, 7 november en 28 november.

Dan even over de nieuwsbrief.
Voor de hierna genoemde cursisten geldt dat de termijn voor reguliere toezending is verstreken en dat dit de laatste nieuwsbrief is.
S. Aaftink Hengelo, W. Bakker Enschede, H. Beuker Borne, H.C. Boelman Hengelo, T.C. Boerrigter Denekamp, M. Braaksma Enschede, C.I. Bruggink-Martins Hengelo, C.J.W. Burger Hengelo, W.J.M.Cents en S. Cents Nijverdal, T.M.J. Damhuis-Timmerman Losser, N.M.A. de Jong Hengelo, E. de Lange Hengelo, C. de Vries Assen, J.J. Eenkhoorn Hengelo, N.E. Evers Wierden, M. Grob-Satink Hengelo, J.H. Heijneman te Alstätte (Duitsland), E.H.P. Hendriks Hengelo, M.D.A. Horst Hengelo, S.T. Izaks Hengelo, H.A.W. Lichtenberg-Keizer Hengelo, P. Mazic Almelo, S.E. Meulenbeld-van Eijck te Halle o.t. Hardingen (Duitsland), A.G.W. Mink-Bevers Losser, M. Nijhuis Hengevelde, B. Nijstad Enschede, R. en E. Olthof Enschede, L. Ordelmans Borne, E. Pani Glanerbrug, A.C.M. Pierlo Alstätte (Duitsland), A.Postma-Tragter Almelo, J.E.M. Ros-Gigengack Hengelo, M.J. Schievink Hengelo, L. en T.F. Scholte Enschede, E.J.F. Scholten Enschede, A. Schothuis Langeveen, W.D.C. Schrik Enschede, A. Schrik Hengelo, F. Schrik-Knigge Hengelo, L. Streutker-Fransen Enschede, J.W.B. ter Haar Hengelo, T.A. van der Knaap Hengelo, M.J. van Mourik Oldenzaal, M.J.M. Vissers Enschede, G. Weldam Enschede, J.M. Westerink Hengelo en tenslotte G.H.J. Wolterink-Rutgers te Rijssen

Mochten de hiervoor genoemde personen prijs stellen op continuering van de toezending van onze nieuwsbrief voor een periode van 2 jaren dan worden deze vriendelijk verzocht de onkosten welke het opmaken en verzenden van de nieuwsbrief met zich meebrengt zijnde in totaal € 5, -- over te maken op de bankrekening van T.B.Zuiderduin en C.Zuiderduin-Behnken, bankrekeningnummer 625129334.
Mocht de rekening waarvan je het geld overmaakt op een andere naam staan vermeld dan wel even de naam zoals je bij ons staat geregistreerd.

Tot slot:
Wij zijn nog in bezit van een van een zilveren ring. Wij zijn al geringd en zouden het op prijs stellen als de eigenaresse zich even zou melden.
Iedereen een heel fijne vakantie toegewenst en we zouden willen eindigen met de navolgende uitdrukking:
Je haalt meer energie uit een gram passie dan uit honderd gram motivatie.

Een welgemeende groet van ons beiden Corry en Dick Zuiderduin.


 Oudere nieuwsbrieven, nieuwsbrief 13, nieuwsbrief 12, nieuwsbrief 11, 10, 9, 8, 7, 6CORRY & DICK ZUIDERDUIN - REIKIMASTERS - BRONKHORSTSTRAAT 3 - 7555 MK HENGELO - TELEFOON 074-2436849

| Wat is Reiki | Ervaringen | Over ons | Agenda | Nieuwsbrief | Hoe kies ik een master |
Wat kan Reiki voor me betekenen?
Words of wisdom


Index