Corry en Dick Zuiderduin, Reikicentrum "Anahata".

Ervaringen met Reiki:


De eventueel hierna genoemde namen zijn gefingeerd om de privacy van onze cursisten te waarborgen.

1. Hier de ervaring van een echtpaar dat afzonderlijk bij ons de cursus heeft gedaan en een echtpaar behandelde:

De vrouwelijke cursist had de vrouw in behandeling en de mannelijke cursist had de man in behandeling.
De vrouw wilde graag nog een baby maar had twee miskramen gehad. De man had eczeem.
De vrouw had net 4 behandelingen achter elkaar gehad toen ze van de laatste traptrede viel en haar been op meerdere plaatsen brak, de enkel uit de kom en met nog enkele wonden erbij. In het ziekenhuis zijn behoorlijke fouten gemaakt. Ik heb je toen gevraagd Dick wat ik met Reiki daarmee kon doen. Eerst gaven de mensen na de val van de trap aan niet verder te willen met Reikibehandelingen met de mededeling dat de ontsteking van de wond wellicht door Reiki was gekomen. Later kwamen ze er zelf achter dat het ziekenhuis fouten had gemaakt. Je had me geadviseerd om eens met deze mensen te praten. Ik heb het niet geforceerd maar op een gegeven moment kwam ik de man tegen. Ik heb hem uitgelegd dat de ontsteking niet van Reiki was gekomen en toen kwam het hele verhaal ook wel naar buiten. Wat een slordige en onnodige fouten waren er gemaakt. Het had weinig gescheeld of het was misgegaan met de voet. Zelfs over amputatie is gesproken.
Toen de vrouw weer wat mobiel was kwam ze weer naar ons toe met verzoek om meer behandelingen. Ook de man nam weer zijn verantwoordelijkheid en verzocht ook weer behandeld te worden. De resultaten zijn goed geweest. Met de voet gaat het beter, beter dan de doktoren hadden verwacht, het eczeem is verdwenen. Beide mensen zijn een stuk rustiger in het leven komen te staan en kunnen alles beter aan.


2. In het begin ging tijdens de behandeling mijn hart nogal te keer, het bonkte uit mijn borst, het voelde niet als erg maar omdat mijn aandacht daarna toe ging heb ik niets anders gevoeld. Daarna had ik een zwaar en drukkend gevoel in mijn rechterschouder en in de nek, Ik kreeg het koud, dat duurde maar even. Al snel voelde ik de warmte door mij heen gaan tot in mijn tenen en mijn handen begonnen te tintelen. Met name mijn onderbuik/bekken werd erg warm en ik voelde daar van alles bewegen. Mijn armen en handen voelden loodzwaar aan, maar het bleek dat ik ze makkelijk kon oplichten, een vreemde gewaarwording. Mijn bovenbeen voelde enorm warm aan en was dat ook toen ik mijn hand erop legde en de steken die ik daar in het begin van de behandeling had gevoeld waren weg. Ik had het gevoel dat er om mij heen een “stralingsveld” van warmte en energie lag van wel 30 cm breed en voelde me enorm ontspannen en vredig. Het eind van de behandeling was duidelijk te voelen en ik dacht meteen wat duurde de behandeling eigenlijk kort. In werkelijkheid bleek dit niet zo te zijn. Het heeft zeker wel 5 minuten geduurd voordat ik mijn ogen opendeed, omdat het zo fijn voelde.
Toen ik er later weer aan terugdacht voelde ik weer z’n veld van warmte om me heen. Nu 2 dagen later word ik nog steeds rustig, vredig, krijg ik warme handen en “straal”ik. Het was een heel bijzondere ervaring.

3. Nach langer Zeit habe ich endlich einmal die gelegenheid gefunden Euch von meinen Reiki-Erfahrungen zu berichten. Wie Ihr sicher erfahren habt, ging es in den letzten Monaten mit meinem Haut und meinen Allergiën nicht gut. Ich merkte das durch Reiki die Haut immer slechter wurde, und dass die Wunden stärk nässend waren. Meine vermutung ist, dass ich durch Reiki den Körper stark entgifted habe und diese Abfallstoffe alle ?ber die Haut ausgeschieden wurden. Während einer Abstandsbehandlung vom………-vier cursisten van ons- habe ich eine enorme Entgiftung an ganzen Körper erfahren. Mir wurde abnormal heiss und ich sah während der Behandelung met meinem “inneren Auge” wie sehr mein Blut in den Venen “kochte” und wie viele tausenden Amalgamteilchen im Blut schwommen. Mir war zu diesem Zeitpunkt nun ganz klar, dass ich dringenst meine Zähne und auch das Blut vom Amalgam befreien muss.
Lieber Dick, so siehst Du, wie der Kreis wieder schliesst. Man gerät auf einem Weg, der Stück für Stück positieve Dinge anbietet. Ich muss sie nur nehmen und mich damit beschäftigen. Oft muss ich dann daran denken, wie Du mal zu mir sagtest “Es ist wie in Mosaik, die teile hast. Du schon, nun musst es nur zusammen sehen!

4.Beste mensen. Graag wil ik jullie mijn ervaringen vertellen in de afgelopen 3 maanden.
Een aantal keren me eigen behandeld, waar ik bij ondervond, dat ik rustig werd en m’n blokkades in m’n lichaam ontdekte, vooral vrij goed op mijn borst. Een genezing zie ik niet echt ontwikkelen: wel heb ik geleerd je moet het zelf willen in het leven, jij bent zelf diegene die je eigen kan veranderen en genezen, vertrouwen in jezelf, je kunt veel in je leren beïnvloeden. Zoek het geluk in jezelf daar is het te vinden, al zit alles soms tegen…… het is het geloven in jezelf, je eigen kracht om weer in positieve situaties te komen.

 


5. Hoe is het met jullie. Mijn ervaring is positief, Ik ben er nog niet dagelijks mee bezig maar wel 2 tot 3 keer per week. Momenteel behandel ik een vriendin die een knie met een oude ontsteking heeft, Nu na 3 weken begint het beter te worden. Een dochter van een kennis had een erg dikke enkel en na 4 behandelingen kon ze weer naar haar kamer in Nijmegen. Daarna ging ik met vakantie en was verdere behandeling niet nodig. Reiki is in het dagelijkse leven beter te accepteren in mijn nabije omgeving dan magnetiseren, dus dat is positief.
Op vakantie ontmoetten wij Engelse mensen die ook Reiki gedaan hadden en mede daardoor was het eerste contact meteen heel vertrouwd en plezierig. Toch ben ik soms ergens en denk ik later dat ik wel Reiki had kunnen geven. Ook zie ik soms wat en beginnen mijn handelen te tintelen als seintje, dit is erg leuk. Het is opvallend dat sommige dieren er niets van willen weten en anderen het heerlijk vinden. Ook het jezelf reiki geven vind ik fijn.

 

6. Door de reikicursus ben ik opnieuw geboren.

 


7. Dit is een ervaring van de echtgenote van een cursist;
Geachte Familie Zuiderduin
Ik zal mij eerst even voorstellen, mijn naam is Thea vrouw van Jan. Graag zou ik U willen schrijven over de ervaringen van de Reiki cursus die Jan bij U gevolgd heeft. De eerste keer dat Jan mij behandelde was voor mij een grote ervaring. Ik ben een reumapatiënte met veel pijn in de armen en benen (veel medicijnen zonder resultaat). Ik voel me een heel ander mens met veel minder pijn. Kan weer veel dingen zelf zoals zelf opstaan, uit de stoel en stofzuigen en dergelijke. Ben hier erg gelukkig mee. Ik ben U beiden erg dankbaar dat U dit doorgeeft aan Uw medemens en ook dat Jan de cursus bij U gevolgd heeft.
Hartelijke groeten
Thea.

In een persoonlijk kontakt met deze lieve vrouw vertelde ze ons dat haar man haar altijd moest helpen bij het aankleden, ze kon haar b.h. nog niet eens vastmaken en dat alles was nu weer mogelijk. Op het moment dat we haar belde was ze aan het ramen lappen.

8.Ik heb ervaren dat R2 mij ruimte brengt, waarin ik stilte en rust vind. Het heeft enige tijd geduurd voordat ik beiden vond in herkenning. De harmonie die ik dan ervaar in mijzelf is bijna verslavend. Ik ben door mijn gevoel heengegaan. Het was niet altijd prettig, maar ik heb er veel van geleerd. Ook tijdens de paniekaanvallen bleef ik mijzelf voor ogen houden dat ik alles moest laten gebeuren zoals het zou komen, dat het stukje van mijn pad nou eenmaal bezaaid was met glassplinters. Maar als ik zou stoppen, de vraag zou knagen wat er nog meer op dat pad te zien zou zijn geweest. En als ik een omweg zou maken, ik nooit ontdekt had welk mooi kleurenpalet glassplinters kunnen geven. Wanneer ik dan na verloop van tijd de harmonie weer voelde, was het net alsof ik thuiskwam, terug naar de eenvoud. Ook heb ik een diep respect gekregen voor de mensen om me heen. Voor de dieren en planten had ik het al. Dat respect was verloren gegaan door de verkrachting vele jaren geleden. Vertrouwen en respect in de medemens was weg. Ook het vertrouwen in mezelf was weg. Ik heb me jaren verloren in eenzaamheid en zelfmedelijden.
Reiki geven lichamelijk en op afstand blijven hele bijzondere ervaringen. Geen enkele behandeling is met een andere te vergelijken. Logisch omdat elke ziel uniek is. Maar zelfs verschillende behandelingen bij eenzelfde persoon zijn welke keer weer anders. Juist op zulke momenten ervaar ik de grenzeloosheid tussen alle energie en voel ik me zo ongelooflijk dankbaar. Het enige waar ik nogal eens fel op reageer en ook veel te lang in die emotie blijf hangen, is wanneer ik oneerlijk word behandeld. Ik ervaar dan echt boosheid die ik moeilijk kan transformeren naar aanvaarding of liefde. Wou dat dat wat soepeler ging
Lieve mensen. Ik hoop dat alles vredevol en liefdevol verloopt. En ik weet dat jullie beseffen wat voor ongelovelijk goed werk jullie mogen verrichten, maar ik wil het nog een keer neer zetten(want het voelt zo goed):Jullie zijn kanjers!!!!! Als ik jullie op welke wijze dan ook behulpzaam mag zijn (informatieavond, Reiki 1 cursus……..0 laat het me weten. Het lijkt mij een schitterende ervaring en het lijkt me heerlijk om te doen, vanuit mijn hart.
Ook vanuit mijn hart: een dikke knuffel van mij voor jullie.

9.Ik wil jullie nogmaals hartelijk bedanken voor de fantastische cursus, die ik mede door jullie, mocht ontvangen. Nu al merk ik, in dit eerste weekje, hoeveel Reiki voor mij kan doen en dat het als een soort “lifestyle” in mijn leven en werk is gekomen.
Wat een fijn gevoel geeft het om mensen op deze, voor mij nog een beetje onwennige en onbegrijpelijke manier, te kunnen helpen, zowel lichamelijk als emotioneel.
Het geeft mij net dat stukje meer, wat er eigelijk in mijn vakgebied nog ontbrak.
Nogmaals bedankt!

10 Ik voel op dit moment slechts de doornen van mijn levenspad, maar geef mij over in vertrouwen dat ik de bloem pas kan plukken als er genoeg ruimte tussen de doornen zit om het vast te pakken.
Ik weet ook dat ik degene ben die de ruimte moet creëren door nutteloze of oude doornen op te ruimen. Ik probeer zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven en vanuit mijn gevoel verstandelijk te bekijken wat mogelijk is. De moeilijkheden die ik tegenkwam waren MIJN moeilijkheden, die ik zelf het hoofd moest bieden. De makkelijkste weg was jullie hulp of bevestiging te vragen, maar ik wist dat ik de dingen zelf moest doen om er wat van te leren.

11. Heel langzaam zie ik nu door de bomen het bos weer. Reiki heeft mij afgelopen jaar wel wat inzichten gegeven in mezelf en het was allemaal niet zo gemakkelijk en het leerproces gaat natuurlijk nog heel lang door. Toch zie ik bepaalde dingen wat helderder, zo zie ik dat ik het afgelopen jaar bezig ben geweest mijn leven te vereenvoudigen. Ik heb bepaalde mensen wat meer op een afstand gehouden, wat minder hooi op mijn vork genomen. Op een gegeven moment was was ik zo met anderen bezig dat ik de mensen vergat waar het werkelijk om draait. Ik lees ook veel op het reikicentrum.nl en vind daar wel antwoorden maar niet alle.
Ik hoop dat ik nog wat van jullie hoor, wil graag de nieuwsbrief blijven ontvangen.

12 Zoals ik jullie al vertelde, is Reiki voor mij het beste dat ik tot nog toe voor mezelf heb gedaan. Het is het enige waarbij ik me goed ontspan. Ik heb nog een lange weg voor de boeg maar dankzij jullie en Reiki ben ik al aardig aan de wandel.


 

We hebben mappen vol met dit soort ervaringen, een brief willen wij jullie nog deelgenoot van maken.
We zullen deze in zijn geheel hier weergeven.

Lieve Dick & Corry,
Hartelijk dank voor jullie mailtjes. Vooral de laatste van sta eens eventjes stil………heeft veel indruk op mij gemaakt. Het zijn eigenlijk allemaal zaken die je wel weet, maar waar je even aan herinnerd moet worden. Ze zijn zo simpel. Maar de eenvoudigste dingen kun je zelf bijzonder maken voor iemand door de wijze waarop je er mee omgaat.
Er is de afgelopen weken een heleboel gebeurd met me. Sta dan elke keer weer versteld wat Reiki met me doet en wat voor kracht het geeft.
Drie weken geleden was mijn man……het zat en stelde mij voor de keuze die jij Dick al lang had voorzien mbt mij. Het waren jouw woorden die hij gebruikte: of Reiki een schop onder de kont of alleen verder.
Als iemand niet veel voor je betekent is de keuze eenvoudig en snel gemaakt. Maar in een partnerrelatie die ik met hem had was grote voorzichtigheid geboden, want ik wilde beiden behouden.
Achteraf stond ik versteld van mezelf. Ik heb me opengesteld voor de kosmos en hulp gevraagd. Heb me overgegeven in vertrouwen. In eerste instantie waren er een boel verwijten en (ver)oordelingen van zijn kant. Ik heb ze aangehoord en geaccepteerd. Ik heb hem verteld dat ik zijn gevoel goed kon begrijpen omdat hij handelde vanuit liefde. De volgende dag ontstond er een open en eerlijk gesprek. Ik heb zijn onbegrip en angst verklaarbaar gemaakt voor hem. En daardoor grotendeels weg mogen halen. Ik heb helder gemaakt in liefdevolle woorden hoe belangrijk Reiki voor mij was en kon de ontstane situatie er heel goed bij gebruiken als voorbeeld. Ik kreeg de mogelijkheid voor mezelf te kiezen en duidelijk te maken wat ik wel wilde maar vooral niet. ‘s-Avonds kreeg ik (maar ik heb het direct opgedragen aan Reiki en de kosmos) een groots compliment van hem. Hij was verbaasd geweest dat ik niet boos was geworden, ik niks had verdedigd, een heel helder duidelijk verhaal had gehouden over waar zijn gevoelens vandaan kwamen en hoe hij daarmee om kon gaan. En bedankte me. Ik was/ben gelukkig. Dit is slechts een verhaal van wat me overkomt. Er zijn er nog twee die dezelfde strekking hebben.
Ik ben zo dankbaar dat ik de mogelijkheid krijg veel te leren en te zien in dit leven, Het schenkt me een enorme rijkdom.
Voel me in die situaties rechtstreeks verbonden met een hogere macht alsof er een zilveren draadje naar toe loopt. De liefde van het witte licht uitgaande is zo duidelijk voelbaar, bijna tastbaar. Een verbondenheid met de kosmos is er van nature altijd geweest. Dat geldt voor iedereen op aarde. Maar zo tastbaar gun ik iedereen. Ik ga afsluiten. Ik hoop dat alles heel goed gaat met jullie en dat zal ongetwijfeld het geval zijn.
Ik denk steeds meer na over Reiki 2.

De schrijfster van dit verhaal vertelde ons achteraf nog dat toen zij met Reiki begon een complete muur om zich heen had gebouwd maar dat die muur door Reiki tot de grond toe was afgebroken.
In maart 2002 heeft de schrijfster haar R2 inwijding mogen ontvangen. Zij is hier heel mooi mee bezig en komt mede hierdoor steeds dichter bij haarzelf.

 

De ervaringen lezende zullen jullie begrijpen dat Reiki door een ieder weer anders wordt beleefd. Alles afhankelijk van je ervaringen in het leven en de inhoud van het rugzakje dat iedereen bij zich draagt.

Met dank aan bovenstaande cursisten die de moeite hebben genomen ons deelgenoot te maken van hun ervaringen.
Een Reikileraar leert ook van zijn cursisten.

 


| Wat is Reiki | Ervaringen | Over ons | Agenda | Nieuwsbrief | Hoe kies ik een master |
Wat kan Reiki voor me betekenen?
Spreuken, gezegden en uitdrukkingen.


Index