Corry en Dick Zuiderduin, Reikicentrum "Anahata".

Wat kan Reiki voor je betekenen:

Allereerst dienen wij ons te realiseren dat Reiki in eerste instantie voor jezelf is. Zo heb je ook kunnen lezen over de geschiedenis van Reiki dat Usui eerst zichzelf heeft behandeld. In boeken lees je veel over het behandelen van anderen maar dat komt pas op de tweede plaats. Eerst jezelf met Reiki behandelen en als het dan op je pad komt anderen. Het is uitermate belangrijk dat je eerst zelf weer zoveel mogelijk één wordt met jezelf dat je weer echt wordt zoals je bent en niet de persoon met dat masker op die je eigenlijk niet bent.

In de geschiedenis over Reiki hebben wij verteld dat wij liever spreken over de Dr. Usui heelmethode dan over de Dr. Usui geneesmethode.
Waarom?
Reiki gaat naar de oorzaak van onbalans in lichaam en geest. Reiki doet dus niet aan symptoombestrijding wat genezing vaak wel doet. Er zijn voorbeelden genoeg van mensen die via een arts hun ziekte vaak chemisch gaan bestrijden. Uiteindelijk verdwijnt de ziekte vaak maar de onbalans in het lichaam en geest blijft en vaak ontstaan er weer nieuwe klachten.
Laten we eens proberen te beseffen dat ziekte geen vijand is. Reiki daarentegen is ook geen wapen.

Reiki werkt op het emotionele niveau, het spirituele niveau, het fysieke niveau en daarnaast nog op het mentale niveau.
Je gevoel voor normen en waarden gaan veranderen.
Zoals wij hiervoor al schreven wordt je uiteindelijk weer een met jezelf. Maskers heb je niet meer nodig. Uiteraard gaat dit proces niet vanzelf en kun je niet rustig achter de Tv blijven zitten met je handjes op je lichaam met de gedachte Reiki doet het wel. Nee Reiki kan jou ondersteunen in het proces van heling.
Heling gaat niet zomaar. Oude gevoelens, pijnen en verdriet kunnen weer boven komen opdat je met Reiki er doorheen mag gaan en je het tenslotte achter je neer kunt leggen. Reiki zal in principe niet meer op je bordje leggen dan je aankunt.
Heling is het loslaten van het verleden, het vergeven van jezelf en anderen.
Wees niet bang als je echt wilt gaan weerstanden voorbij. Je bent niet alleen en als het nodig is zijn wij er nog altijd als Reikimasters.

Leef in het heden, niet in het verleden dat kun je niet meer veranderen, niet in de toekomst omdat het heden je toekomst bepaald.

Tot slot Reiki behandelaars en Masters zijn geen therapeuten maar zijn simpel een doorgeefluik van kosmische energie. Zij vervangen ook geen arts.

Reiki is een cadeau voor je leven en alleen jij bepaalt of je jezelf dit cadeau wilt geven.

| Wat is Reiki | Ervaringen | Over ons | Agenda | Nieuwsbrief | Hoe kies ik een master |
Wat kan Reiki voor me betekenen?
Spreuken, gezegden en uitdrukkingen.


Index